Chevy Chase. MD

The Owners are from Costa Rica. After the second meeting, their second child was born. At the third meeting, their house was filled with family and friends, a common occurrence in their home. The suburban box did not at all fit their lifestyle. It was closed, dark, and divided into very small rooms. They said that there was not one space in which they felt comfortable. They wanted a house of openness and light, where their children could be free to explore and play independently, still within view of their parents. The solution was to create a courtyard house, with large sliding glass doors to bring the inside out and outside in. The existing house was completely opened up, and a cathedral ceiling created in the living room. Programmatically, two new wings were added : kitchen/dining and master suite. Ipe hardwood from the deck continues into the central space, creating warmth and texture at the heart of the house.

Northern Virginia AIA Award

Virginia AIA: Excellence in Architecture

Washingtonian/AIA DC Residential Design Award

AIA/Potomac Valley Merit Award
AIA/Maryland Honor Award
Remodeling Magazine Merit Award / Full House Renovation
Builders Choice / Custom Home Design Award
Inform Magazine Design Award
Residential Architect Design Award / Citation for Renovation 2014