+
<
>
<
>

Washington. DC


This Owners of this residence decided that the best place to create a get-away vacation space was in the privacy of their own home. Their idea was to make their lower level a relaxing escape from their busy everyday lives. The new space consists of a media/family room, bathroom, and laundry room. KUBE's concept was to create a refined "wooden box" with a teak media wall, concealing all TV and stereo equipment, and a sculpted mahogany staircase. Each piece of cabinetry unfolds to reveal hidden storage. Radiant heat is concealed in the floor slab, and all lighting is indirect. The wall to the bathroom is floor-to-ceiling frameless glass, with adjacent glass stair treads. A teak slatted ceiling with LED lighting above creates the illusion of sun overhead. The teak continues to the exterior, where it provides shade within a minimal stainless steel pavilion.  





Awards
2014 Remodeling Magazine Merit Award